Obre el menú

Darrers llançaments


L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 36 al 40
(19/07/2024)

L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 31 al 35
(13/07/2024)

L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 26 al 30
(05/07/2024)

L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 21 al 25
(28/06/2024)

L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 16 al 20
(21/06/2024)

L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 11 al 15
(15/06/2024)

L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 6 al 10
(07/06/2024)

L’ocell del nord i l’ocell del sud
Capítols 1 al 5
(31/05/2024)

La cançó del sol
Film d’imatge real
(31/05/2024)

Menú principal

Anime subtitulat en català

Manga editat en català

Imatge real subtitulada en català

Mostra altres projectes

Webs amigues

Què és CatSub?

CatSub (fusió de català i fansub), és, com el seu nom indica, un fansub en català. Creat l'any 2003, el seu objectiu és donar visibilitat a anime i manga que no hagi arribat al nostre país, siguin obres recents o més aviat antigues.

En què consisteix un fansub?

Un fansub (de l'anglès "fan" i "subtitle") és un grup d'aficionats que s'encarrega de subtitular o editar obres en una llengua diferent de l'original. També se'n diu fansub a la mateixa obra subtitulada.
Dins d'aquest procés, hi ha diferents tasques de les quals se solen encarregar equips diferents: traducció, correcció, ajust dels temps dels subtítols, definició d'estils dels textos, karaokes, compressió del vídeo, neteja i edició del manga, etc. Després de passar per tots aquests passos, es fa un llançament que els usuaris poden baixar o veure en línia.

Quina és la filosofia de CatSub?

L'objectiu dels fansubs sol ser evitar fer mal als autors originals i promocionar l'anime i el manga en general, de manera que molts fansubs aturen la distribució d'una obra en el moment en què és llicenciada. A CatSub també actuem així, i aturem immediatament la distribució de qualsevol anime o manga en el moment en què se n'anuncia la llicència per a editar-lo en català.

D'altra banda, un fansub ha de ser sempre gratuït i no obtenir cap benefici. A CatSub mai no hem mostrat ni mostrarem publicitat ni traurem cap profit de la nostra feina. Ho fem de manera totalment altruista, i l'única cosa que demanem és que ens ho agraïu, si us ha agradat la tasca que hem fet. Això ens fa moltíssima il·lusió!

Dit això, el nostre darrer objectiu és diferenciar-nos d'altres fansubs pel que fa a qualitat: procurem que els nostres treballs facin un bon ús de la llengua, que siguin accessibles fins i tot per a la gent que no coneix el món de l'anime i el manga, i que la qualitat de l'edició en general sigui màxima. Si en algun moment trobeu que no és així, queixeu-vos i farem tot allò que sigui possible per a corregir-ho!

Quina relació teniu amb els altres fansubs?

CatSub va començar a funcionar el 31 de maig del 2003, i aleshores era el primer i únic fansub en català. Poc després el va seguir Animelliure Fansub, i més endavant en van aparèixer molts més. En l'actualitat hi ha diversos fansubs en català actius (es poden trobar tots a Fansubs.cat), amb els quals sempre mirem de no trepitjar-nos (i si volem editar la mateixa obra, mirem de fer col·laboracions). Un dels nostres objectius és potenciar la llengua, de manera que si una obra ja disposa d'un fansub en català i la qualitat és bona, no cal fer la feina dues vegades!

Puc participar-hi?

És clar! Si tens ganes de contribuir-hi, estarem encantats de rebre't! Si vols formar part del nostre equip, segueix el procediment indicat a l'apartat Participa-hi!