Menú

Darrers llançaments


El turó de les roselles
Film
(23/04/2019)

Encantadora mort
Capítol únic
(21/01/2019)

Records gota a gota
Film
(06/01/2019)

Shelter
Curt musical
(29/12/2018)

La Kase i les meravelles
Film + Extres
(11/09/2018)

Fractale
Sèrie completa (01-11) + Extres
(31/07/2018)

Fractale - 11
Paradís
(27/07/2018)

Menú principal

Projectes actius

Projectes acabats

Mostra altres projectes

Webs amigues

Segueix-nos al Facebook!

I també som al Twitter!


Què és CatSub?

CatSub (fusió de català i fansub), és, com el seu nom indica, un fansub en català. Iniciat l'any 2003, el seu objectiu és donar visibilitat a sèries d'anime o manga que no hagin arribat al nostre país, siguin sèries recents o més aviat antigues.

En què consisteix un fansub?

Un fansub (de l'anglès "fan" i "subtitle") és un grup d'aficionats que s'encarrega de subtitular sèries a un idioma diferent de l'original. També se'n diu fansub a la mateixa obra subtitulada.
Dins d'aquest procés, hi ha diferents tasques de les quals se solen encarregar equips diferents: traducció, correcció, ajust dels temps dels subtítols, definició d'estils dels textos, karaokes, compressió del vídeo, etc. Després de passar per tots aquests passos, es realitza un llançament que els usuaris poden descarregar.

Quina és la filosofia de CatSub?

L'objectiu dels fansubs sol ser evitar fer mal als autors originals i promocionar l'anime i el manga en general, de manera que molts fansubs aturen la distribució d'una sèrie en el moment en què és llicenciada. CatSub també actua així, aturant immediatament la distribució de sèries des del moment en què s'anuncia la llicència d'una obra per a la seva edició en català.

D'altra banda, un fansub ha de ser sempre gratuït i no obtenir cap benefici. A CatSub mai hem mostrat ni mostrarem publicitat ni traurem cap profit de la nostra feina. Ho fem de manera totalment altruista, i l'única cosa que demanem és que ens ho agraïu si us ha agradat la feina que hem fet!

Dit això, el nostre darrer objectiu és diferenciar-nos d'altres fansubs pel que fa a qualitat: procurem que els nostres subtítols facin un bon ús de la llengua, que siguin accessibles fins i tot per a la gent que no coneix el món de l'anime i el manga, i que la qualitat de l'edició en general sigui màxima. Si en algun moment creieu que no és així, queixeu-vos i farem tot el possible per corregir-ho!

Quina relació teniu amb els altres fansubs?

CatSub va començar a funcionar el 31 de maig del 2003, sent aleshores el primer i únic fansub en català. Poc després el va seguir Animelliure Fansub, i més endavant en van aparèixer molts més. En l'actualitat hi ha diversos fansubs en català actius (els pots trobar tots a Fansubs.cat), amb els quals sempre intentem no trepitjar-nos (i si es dóna el cas, intentem fer col·laboracions). Un dels nostres objectius és potenciar la llengua, de manera que si una sèrie ja està subtitulada al català i la qualitat és bona, no cal fer la feina dues vegades!

Puc col·laborar-hi?

És clar! Si tens ganes de contribuir-hi, sempre ho pots fer. Si vols col·laborar amb nosaltres, escriu-nos un missatge al fòrum!