AVÍS IMPORTANT:
Aquest fòrum fa temps que no té prou activitat i hem decidit desconnectar-lo del web de CatSub. En un futur, continuarà disponible, però com a fòrum de només lectura, perquè no se'n perdi el contingut. Si vols deixar-nos comentaris, pots fer-ho directament a les notícies o a les corresponents fitxes de cada sèrie a Fansubs.cat.

Els nostres escriptoris

Acabes d'arribar al fòrum? Aquí et pots presentar i explicar-nos les teves històries!
Avatar de l’usuari
shaidarol
Shakugan no Xai
Entrades: 857
Membre des de: 16/12/2005 a les 10:16
Ubicació: Barcelona
Sexe:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: shaidarol »

Spike ha escrit:Un accés directe a l'Explorer... :potar:
A veure xD Ja venia aquí aquest accés directe, i el guardo perque hi han algunes pagines que miro que amb el firefox no me les obre bé, però el meu navegador per defecte és firefox.
Spike ha escrit:I tu que l'has provat: quantes i quines merdes té el vista?
Uff, en te tantes... primer de tot, la majoria de programes/perifèrics que tinc instal·lats no són compatibles amb el vista i m'he de baixar drivers d'internet per poder-ho instalar. La gran putada: el Nero (per cert si sabeu algun programa bo per gravar dvd q no sigui el nero... encantat de saber-ho xD)
Segon, només obrir la sessió se m'obre sol el panell de control i em demana accés per poder connectar-me a internet i no puc posar (o encara no ho he descobert) que se'm connecti directe.
Tercer, a la dreta de la pantalla surt un rellotge, una imatge que va canviant i una especie de video en flash que tampoc se com treure permanentment perquè ocupen molt d'espai (per fer la captura de pantalla creia que ja l'havia tret pero va resultar que no). A més cada dos per tres em diu que hi ha actualitzacions del Live update que no se que coi és pero el msn no és xD.
Quart, et ve l'antivirus Norton per defecte i m'ha costat mans i manigues treure'l per poder instalar l'AVG.
Cinc, el menu inicio és una merda, molt liós, és molt més senzill el del XP.
Sis, han canviat els noms a tot: Mi PC es diu Equipo, la carpeta Mis Documentos ja no existeix, etc. I m'hi podria estar hores aixi....
Spike ha escrit:P.D.: 162.Mason vs. Pr... = Perfect exceeder? O és alguna nova que no conec?
Premi pel senyoret! Veig que has fet bé els deures :haha:
Ereza ha escrit:Necesitará realizar una confirmación sobre esta operación. ¿Desea continuar? -> Continuar
-Confirme que desea copiar esta carpeta. -> Confirmar
[Pantalla en negre, finestreta al centre de la pantalla]
Usted o un programa ha solicitado el uso del siguiente programa: "Operación de archivos". ¿Desea permitirlo o denegarlo? -> Permitir
Deu mes és horrible aixo, instalar-se programes es un martiri quan no paren de sortir pantalletes com aquesta
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Cap de la secta
Entrades: 913
Membre des de: 28/07/2003 a les 18:06
Ubicació: Barcelona / L'Espluga Calba
Sexe:
Edat: 37
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Ereza »

També té algunes coses que han millorat, s'han apropat una mica a la filosofia Unix (en què es basen GNU/Linux, Mac OS X, FreeBSD,etc.) de separar els programes de la configuració. Els programes van a "Archivos de programa" i la configuració, independent per a cada usuari, a "Documents and Settings\Usuari", com si fos un "/home" d'un Unix. Això és una de les coses que em fan sentir una mica més còmode.

Però no té perdó de Déu que puguis seguir toquetejant el que et doni la gana del disc dur en directoris que no et pertanyin.

A veure si per la següent versió són capaços de separar programes de dades: els programes i el sistema en una partició, i la configuració i les dades de l'usuari en una altra, com als sistemes Unix. Així si et carregues el Windows, o el canvies de versió o el que sigui, pots recuperar les teves dades i llestos. A part que així seria veritablement un sistema multi-usuari, en què ningú pot tocar res que pugui afectar a altres usuaris.

I dimoni, a veure si són capaços d'implementar un tancador de programes en casos d'emergència com Déu mana, que això de "Ctrl-Alt-Supr" -> Iniciar Administrador de tareas -> buscar el programa pel nom de l'exe -> Finalizar és un endarreriment brutal. Mira a GNU/Linux que fàcil: "Ctrl-Alt-Esc" i clic a la finestra "penjada", i ja està! Que no costa tant, i ens estalviaríem dues hores d'espera perquè surti el ditxós Administrador quan es penja alguna cosa.
Imatge
Avatar de l’usuari
Spike
Membre del fansub
Entrades: 528
Membre des de: 13/03/2005 a les 18:20
Ubicació: Les Borges Blanques
Sexe:
Edat: 37

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Spike »

Ereza ha escrit:De debò, queda't amb l'XP tant com puguis, no passis al Vista si pots evitar-ho. A la feina el tinc i és horrible, pesat a matar.
No he tingut mai intenció de ficar-me'l. Crec que no em canviaré l'XP fins que tots els meus programes habituals i maquinari que tinc siguin compatibles amb Linux. Llavors faré el canvi al pingüí.
Suposo que es deu poder fer, no me n'he informat. Panda informa'm, difonme el programari lliure!
Ereza ha escrit:
Spike ha escrit:P.D.2: Sóc l'únic que m'estic quedant sense un monitor 16:9? Bé, sempre tinc l'opció de connectar el portàtil a la TV amb l'AVG.
Monitors 16:9? Existeixen? o.o
Ehmn... sip. O almenys alguna cosa semblant. N'he vist alguns. I ara tots els portàtils en porten.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Cap de la secta
Entrades: 913
Membre des de: 28/07/2003 a les 18:06
Ubicació: Barcelona / L'Espluga Calba
Sexe:
Edat: 37
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Ereza »

Spike ha escrit:Crec que no em canviaré l'XP fins que tots els meus programes habituals i maquinari que tinc siguin compatibles amb Linux. Llavors faré el canvi al pingüí.
Suposo que es deu poder fer, no me n'he informat. Panda informa'm, difonme el programari lliure!
El maquinari, el més normal és que funcioni tot, sempre hi pot haver alguna cosa que no però normalment són coses una mica estranyes (webcams, Wi-Fis USB, escàners, etc.), però depèn del fabricant del maquinari, això.

Pel que fa als programes, com sempre diuen, no esperis que GNU/Linux sigui un Windows ni es comporti com un Windows, perquè NO són el mateix. Molts cops la gent no s'adapta perquè vol una cosa 100% igual, és qüestió de posar-s'hi i adaptar-se, no per ser diferent és pitjor, sinó molts cops millor, però com que estem acostumats al de sempre, doncs costa canviar.

En fi, el que deia, els programes no seran els mateixos que al Windows (alguns sí, com ara el Firefox i el Thunderbird, el GIMP, l'OpenOffice.org...), però sempre trobaràs un equivalent. Si uses l'Office, tens l'OpenOffice.org, que és pràcticament clavat. Per l'eMule, aMule; per al µTorrent, KTorrent; per al Messenger, aMSN, Kopete, Pidgin i similars; per al Windows Media Player (en tema de música), l'Amarok (molt millor, per cert); per al Photoshop, El GIMP (una mica més "simple", però pel que fa el 99,95% dels usuaris del Photoshop, ja ho fa tot); per als vídeos, tens el VLC, igual que al Windows... I així un munt més. És qüestió d'adaptar-se una mica, però la majoria de programes són pràcticament clavats a la seva versió privativa.

I si no trobes cap alternativa, sempre pots "emular" un Windows sobre GNU/Linux amb WINE, i així podràs obrir els ".exe" famosos sense por a virus, perquè no n'hi ha. I si no funciona amb WINE (li falta molt per ser perfecte), pots posar-te una màquina virtual amb un Windows a dins per al que et calgui (jo aviat faré això, suposo, i adéu-siau Windows!)

També té desavantatges, és clar: la majoria de jocs (nous) no hi funcionen. Alguns sí, però seran un 1% amb sort.

De tota manera, un dels avantatges que jo trobo més clar és la manera d'instal·lar programes: Menú -> Instal·la / elimina programes -> poses el nom del programa -> Instal·la. I llestos, ja el tens al menú, llest per poder-lo obrir. Ah, i excepte en casos súper-estranys, MAI s'ha de reiniciar. De fet, hi ha servidors (el camp on domina GNU/Linux) que porten més de 5 anys engegats sense haver-los hagut de reiniciar mai.

I a més, si no el proves, és perquè no vols: la gran majoria de versions (o distribucions) de GNU/Linux tenen un CD autònom (o Live CD) que et permet provar-ho tot executant-ho només des del CD, sense instal·lar res i sense que perilli cap dada del teu ordinador.

I per suposat: pots tenir tant GNU/Linux com Windows al teu ordinador, al mateix temps (opció molt utilitzada pels "linuxeros" viciats, així juguen al Windows i la resta del temps utilitzen GNU/Linux).

Quin totxo que he escriiiit! :shock: :shock: :shock:

PD: Per cert, sempre ho dic, però cada dia utilitzeu programari lliure, directament o indirecta. Per exemple, el Firefox és programari lliure, l'eMule també, i el VLC (si el feu servir, clar xD), aquests fòrums són programari lliure, i aproximadament el 60% de pàgines web que visiteu funcionen sobre servidors GNU/Linux, inclòs Google. Per suposat, CatSub no és una excepció i també funciona sobre GNU/Linux.
Imatge
Avatar de l’usuari
Spike
Membre del fansub
Entrades: 528
Membre des de: 13/03/2005 a les 18:20
Ubicació: Les Borges Blanques
Sexe:
Edat: 37

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Spike »

Quin dia dius que em fas de mestre de Linux?? De moment podria provar de ficar-me'l al portàtil, ja que de maquinari només faig anar el disc dur extern i algun pen de tant en tant i al router Wi-fi no li importa quin sistema faig anar i de programes veig que tots tenen substitut.
Al PC "fix" s'haurà de veure què faré.
Ja quedarem futur mestre Linux.

P.D.: Ubuntu és Linux, no? O això tinc entès.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Cap de la secta
Entrades: 913
Membre des de: 28/07/2003 a les 18:06
Ubicació: Barcelona / L'Espluga Calba
Sexe:
Edat: 37
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Ereza »

Spike ha escrit:P.D.: Ubuntu és Linux, no? O això tinc entès.
Exacte, és una més de les distribucions de GNU/Linux, i ara per ara és la més utilitzada. També hi ha Debian, Fedora, Red Hat, Suse, Mandriva, etc. De fet, n'hi ha centenars xD

Doncs porta el portàtil per casa algun dia que quedem i et faig una demo xD

Ah, a més, amb Ubuntu, si vols pots demanar els CDs i te'ls envien a casa GRATIS, és brutal xD
Imatge
Avatar de l’usuari
Spike
Membre del fansub
Entrades: 528
Membre des de: 13/03/2005 a les 18:20
Ubicació: Les Borges Blanques
Sexe:
Edat: 37

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Spike »

Val. Demà o aquest dissabte voltes per aquí?
Me'l baixo amb un moment i llestos.
Imatge
Avatar de l’usuari
Spike
Membre del fansub
Entrades: 528
Membre des de: 13/03/2005 a les 18:20
Ubicació: Les Borges Blanques
Sexe:
Edat: 37

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Spike »

Ja he probat l'Ubuntu, me l'han ensenyat, i crec que de moment em quedo amb l'XP.
M'ha encantat l'enorme compatibilitat amb la meva impressora i el gestor de paquets del Synaptics, però en general em quedo bastant limitat amb les meves coses habituals.
En un futur ja el tornaré a provar sense eliminar l'XP i anar fent el canvi total més lentament i assegurant-me les coses.
Imatge
Avatar de l’usuari
Misora Naomi
Entusiasta
Entrades: 162
Membre des de: 04/07/2007 a les 01:12
Ubicació: Als braços d'en Sho~ xD
Sexe:
Edat: 33

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Misora Naomi »

Bé... em temo que això ha derivat a una discusió entre Windows XP i Vista...xDD però recuperant el tema del fil, aquí us deixo el meu fons!! Com podeu veure, he fet trampeta i l'he ordenat un pèl xDDD S'han de mantenir les aparences ò.o xDDDD

Imatge

Com podeu veure, és en Sho Sakurai d'Arashi (sí, els kanji estan mal escrits xDD). Li vaig demanar a una amiga que me'n fes un de friki pel portàtil, però em penso que es va passar i tot hahaha xD Us agrada a vosaltres? ^^

PD: Recuperant el que dèieu, per mi es millor l'XP!!! D'ençà que estic al portàtil amb el Vista, no faig més que barallar-m'hi xDD
Imatge

Imatge
Moltes gràcies Palito per la firma i l'avatar! ^^
Avatar de l’usuari
Ereza
Cap de la secta
Entrades: 913
Membre des de: 28/07/2003 a les 18:06
Ubicació: Barcelona / L'Espluga Calba
Sexe:
Edat: 37
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Ereza »

Misora Naomi ha escrit:PD: Recuperant el que dèieu, per mi es millor l'XP!!! D'ençà que estic al portàtil amb el Vista, no faig més que barallar-m'hi xDD
Això no cal ni opinar-ho, és un fet objectiu xD Per cert, sóc jo, o necessites privilegis administratius per executar el Photoshop?

Tornant al tema, quin ànec més estrany que tens xDD

Postejo el meu de nou:

Imatge

No l'he netejat en absolut, tot i que no s'acostuma a emmerdar gaire (la meva carpeta personal sí que està sempre plena de merda). Destacar el "MensagemAnoNovo.exe" aquest, que el vaig rebre per correu i em va fer gràcia obrir-lo amb el Wine, ja que és un virus xD Òbviament no va fer res :malvat:

Com a curiositat, us poso un diagrama de com està repartit l'espai entre els fitxers i carpetes del meu disc dur. És una xorrada, però em feia gràcia xD

Imatge

Au!
Imatge
Avatar de l’usuari
Misora Naomi
Entusiasta
Entrades: 162
Membre des de: 04/07/2007 a les 01:12
Ubicació: Als braços d'en Sho~ xD
Sexe:
Edat: 33

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Misora Naomi »

Ereza ha escrit:Això no cal ni opinar-ho, és un fet objectiu xD Per cert, sóc jo, o necessites privilegis administratius per executar el Photoshop?
A mi m'ho preguntes? xD Doncs ni idea, la veritat xD Prou problemes tinc per fer anar el Paint... el Photoshop només em faria nosa XD
Ereza ha escrit:Tornant al tema, quin ànec més estrany que tens xDD
Oi que és maco? ^^ hahaha xD

És el primer cop que veig un diagrama d'aquests... ^_^u Xana ^^
Imatge

Imatge
Moltes gràcies Palito per la firma i l'avatar! ^^
Avatar de l’usuari
znake
Dictadora
Entrades: 933
Membre des de: 28/12/2004 a les 03:28
Ubicació: Badalona, Barcelona
Sexe:
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: znake »

per cert, hauría quedat millor a l'esquerre l'anec aquest, però suposo que si la gires quedaria estrany..

Posa't al Nino :girant:
Avatar de l’usuari
Ereza
Cap de la secta
Entrades: 913
Membre des de: 28/07/2003 a les 18:06
Ubicació: Barcelona / L'Espluga Calba
Sexe:
Edat: 37
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Ereza »

Misora Naomi ha escrit:A mi m'ho preguntes? xD Doncs ni idea, la veritat xD Prou problemes tinc per fer anar el Paint... el Photoshop només em faria nosa XD
I llavors per què el tens? ^_^u
Imatge
Avatar de l’usuari
Misora Naomi
Entusiasta
Entrades: 162
Membre des de: 04/07/2007 a les 01:12
Ubicació: Als braços d'en Sho~ xD
Sexe:
Edat: 33

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Misora Naomi »

znake ha escrit:per cert, hauría quedat millor a l'esquerre l'anec aquest, però suposo que si la gires quedaria estrany..

Posa't al Nino :girant:
Nooo! ^^ Però potser sí que hauria quedat millor a l'esquerra... no quedaria tapat >.<
Ereza ha escrit:I llavors per què el tens? ^_^u
El va instal·lar mon germà encara que suposo que el borraré aviat xD Tampoc el fa servir...
Imatge

Imatge
Moltes gràcies Palito per la firma i l'avatar! ^^
Avatar de l’usuari
kViN
Principiant
Entrades: 6
Membre des de: 02/01/2008 a les 16:13

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: kViN »

Spike ha escrit:
Ereza ha escrit:
Spike ha escrit:P.D.2: Sóc l'únic que m'estic quedant sense un monitor 16:9? Bé, sempre tinc l'opció de connectar el portàtil a la TV amb l'AVG.
Monitors 16:9? Existeixen? o.o
Ehmn... sip. O almenys alguna cosa semblant. N'he vist alguns. I ara tots els portàtils en porten.
El meu es 16:10, una meravella de 22" que fa que veure qualsevol cosa sigui un orgasme xD

Captura i tal:
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
znake
Dictadora
Entrades: 933
Membre des de: 28/12/2004 a les 03:28
Ubicació: Badalona, Barcelona
Sexe:
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: znake »

No m'agraden les pantalles tan llargues, ja que el que jo veig és anime i no pel·lícules :girant:


He tornat a canviar el meu. Tot i que l'anterior m'agradava també molt, m'he decidit per aquest ja que m'agrada molt el metro japo ^^

Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Cap de la secta
Entrades: 913
Membre des de: 28/07/2003 a les 18:06
Ubicació: Barcelona / L'Espluga Calba
Sexe:
Edat: 37
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Ereza »

8:5, quina resolució més estranya...
znake ha escrit:He tornat a canviar el meu. Tot i que l'anterior m'agradava també molt, m'he decidit per aquest ja que m'agrada molt el metro japo ^^
Parlant de metros, aquí hi ha un vídeo d'un tren del Japó rural que m'agrada força:

Imatge
Avatar de l’usuari
Misora Naomi
Entusiasta
Entrades: 162
Membre des de: 04/07/2007 a les 01:12
Ubicació: Als braços d'en Sho~ xD
Sexe:
Edat: 33

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Misora Naomi »

Em diu que el vídeo ja no està disponible... :-(
Imatge

Imatge
Moltes gràcies Palito per la firma i l'avatar! ^^
Avatar de l’usuari
.:MorPheuS:.
Habitual
Entrades: 85
Membre des de: 30/03/2007 a les 10:31
Sexe:
Edat: 39
Contacta:

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: .:MorPheuS:. »

Misora Naomi ha escrit:Em diu que el vídeo ja no està disponible... :-(
Doncs jo l'acabo de veure... i sí, està bé.
P.D.: algú sap perquè els trens fan un soroll periòdicament quan avancen pels rails (fan dos pum seguidets cada x metres)?
Avatar de l’usuari
Spike
Membre del fansub
Entrades: 528
Membre des de: 13/03/2005 a les 18:20
Ubicació: Les Borges Blanques
Sexe:
Edat: 37

Re: Els nostres escriptoris

Entrada Autor: Spike »

kViN ha escrit:El meu es 16:10, una meravella de 22" que fa que veure qualsevol cosa sigui un orgasme xD

Captura i tal:
Imatge
OMG! 1680x1050! I que llargerut!
Ara que, per llarguerut aquest: http://www.vidaextra.com/2008/01/08-el- ... para-jugar
Imatge
Respon