AVÍS IMPORTANT:
Aquest fòrum fa temps que no té prou activitat i hem decidit desconnectar-lo del web de CatSub. En un futur, continuarà disponible, però com a fòrum de només lectura, perquè no se'n perdi el contingut. Si vols participar a CatSub fent-nos comentaris, pots fer-ho directament a les notícies. Si vols parlar d'anime i manga en general, et recomanem que visitis Tadaima.cat, el fòrum en català de referència sobre aquests temes!

JOTELOG, FOTOLOG ...

Parla de qualsevol tema que et passi pel cap i que no correspongui a altres subfòrums. Si són parides, també són benvingudes!
Avatar de l’usuari
shaidarol
Shakugan no Xai
Entrades: 857
Membre des de: 16/12/2005 a les 10:16
Ubicació: Barcelona
Sexe:

Re: JOTELOG, FOTOLOG ...

Entrada Autor: shaidarol »

A veure, el problema no és la patent, sino que encara que hi hagi genèric segueix sent car per la gent d'allà i no ho poden comprar. Per exemple, els medicaments per la SIDA són molt cars però no ho són perquè sí, sinó perquè el procés de fabricació és difícil i costós. A més, encara que soni cruel, una companyia farmacèutica no és una ONG, no pot crear medicaments i no rebre res a canvi, seria una situació insostenible, pensa que per cada medicament que treuen al mercat, n'han hagut de descartar 500 (per dir algo, m'invento els numeros) perque o bé el procés de fabricació es massa car, o bé han ocasionat greus efectes adversos, o per nosequantes raons més, i això suposa un cost enorme.

Amb això no vull dir que la situació actual m'agradi, però segueixo pensant que sense patents no hi hauria investigació, més que res perque per exemple pel que fa a medicaments, la patent dura 20 anys, però quan treuen el medicament al mercat potser n'han passat 10 o 15 perque han de fer varios estudis abans de treure'l a la venda, i en els anys que queden han de recuperar la inversió que han fet, a vegades molt gran.
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Cap de la secta
Entrades: 913
Membre des de: 28/07/2003 a les 18:06
Ubicació: Barcelona / L'Espluga Calba
Sexe:
Edat: 34
Contacta:

Re: JOTELOG, FOTOLOG ...

Entrada Autor: Ereza »

Sí, i les de programari també són molt bones, per posar un altre exemple, perquè costa molt idear que una web tingui un carret de la compra ^_^u

I les farmacèutiques, a mi se'm cauria la cara de vergonya d'experimentar amb nens de l'Àfrica sense que sàpiguen ni què fan amb ells, per després vendre'ls la medecina per mil ulls de la cara. I no és que el genèric sigui car, sinó que com que hi ha la patent, si el distribueixen van als tribunals, i el fabricant del genèric se'n va a pique.
Imatge
Respon